Imerovigli - Santorinin romanttisin kylä

>
Imerovigli
'Architecture and colors of Imerovigli, village in Santorini.' - Santorini
'Architecture and colors of Imerovigli, village in Santorini.' CristinaMuraca / Shutterstock

Imerovigli on viehättävä kylä Pohjois-Santorinilla, vain 2 km päässä pääkaupunki Firasta. Sen nimi tulee kreikan sanasta "vigla", joka tarkoittaa näköalapaikkaa, ja Imerovigli on todella nimensä veroinen. Kylästä on täydellinen näköala kalderan ja sen pienten saarien yli. Ennen vanhaan se tunnettiin paikkana, jossa Santorinin asukkaat seurasivat saarelle saapuvia laivoja.

Imerovigli on yksi saaren upeimmista paikoista, ja se on säilyttänyt aidon kreikkalaisen charminsa. Kylästä löydät perinteisiä majataloja, joissa ihastut paikalliseen sisustukseen ja arkkitehtuuriin, mutta myös moderneja hotelleja ja ravintoloita, jotka tarjoavat henkeäsalpaavan kauniit näköalat kalderan yli. Imeroviglin vieressä on valtava Skaros-kallio, jonka päällä voit ihailla maisemien lisäksi 1200-luvulla rakennettua linnaa.

Kylässä on lukuisia kappeleita ja kirkkoja, jotka on rakennettu kallioille katselemaan meren yli. Vaikket viettäisi koko lomaasi täällä, vieraile Imeroviglissä, koska se on unohtumattoman kauniine näköaloineen saaren romanttisin paikka. Imerovigli on täydellinen kohde häämatkalle, mutta tänne kannattaa matkustaa siviilisäädystä huolimatta. Kylän maisemat ovat niin upeat, että huomaat tuijottavasi merelle ja haaveilevasi paluusta Santorinille.

Kuten odotettua, tässä Santorinin osassa on paljon tekemistä ja nähtävää, mutta ensimmäisenä huomiosi varastaa Imeroviglin arkkitehtuuri. Näet, kuinka sinivalkoiset talot täyttävät vuorenrinteet aivan jyrkänteiden reunoille saakka, täydellisessä kulmassa toisiinsa nähden. Kallioinen luonto, syvänsininen meri ja sinivalkoiset talot luovat unohtumattoman maiseman – tulet aina muistamaan Imeroviglin panoraamanäkymät osana täydellistä lomaasi.


               Hotellit ja asunnot: Imerovigli