Santorinin tulivuori

>
Tulivuori
'Nea Kameni volcanic island in Santorini Greece with ships in front photographed from a high point of view' - Santorini
'Nea Kameni volcanic island in Santorini Greece with ships in front photographed from a high point of view' Nick Pavlakis / Shutterstock

Santorinin tulivuori on kiistatta sen tärkein nähtävyys. Matkailijat saapuvat saarelle joka puolelta maailmaa nähdäkseen sen suositun ja mahtavan tulivuorimaiseman. Tuliperäisyys, joka on muokannut Santorinin nykyiseen muotoonsa, ja saaren kiehtova geologinen rakenne ovat ensimmäisiä asioita, joihin kiinnität huomiota ja joita haluat tutkia enemmän lomasi aikana. Tämä hämmästyttävän kaunis Kreikan saari on paikka luonnonystäville, tulivuorten ystäville, auringonlaskujen ystäville ja tietenkin matkailijoille, jotka haluavat kokea elämänsä mieleenpainuvimman loman!

Vanhin tulivuoren sijaitsevat alueella Akrotirin, Lounais Santorini. Myös muita pienempiä tulivuoren keskuksiin ilmestyi saaren ja Caldera saanut nimensä ontelon, joka oli muodostunut.

Tulivuorenpurkaukset ovat tehneet Santorinista ainutlaatuisen, ja tulivuoresta on tullut saaren tärkein tunnuspiirre. Hämmästyttävän kaunis kaldera ja sen keskellä sijaitsevat Kamenin saaret luovat uskomattoman maiseman, joka jokaisen täytyy nähdä omin silmin. Kalderamaisema yhdistettynä värikkääseen, romanttiseen auringonlaskuun on ehdottomasti saaren upein nähtävyys. Jos olet ajatellut, että tulivuorimaisemia täytyy ihailla etäisyyden päästä, tulet hämmästymään, sillä Santorinilla voit tehdä veneretken keskellä tulivuoren kalderaa. Ja yksi asia on varma: kun kävelet höyryävän tulivuoren mustalla laavakentällä, tulet olemaan haltioissasi tästä upeasta saaresta.

Kalderan keskellä sijaitseva Néa Kaménin saari houkuttelee joukoittain turisteja, jotka haluavat ihailla tulivuoren kraatteria ja kokea jotain unohtumatonta. Saarelta on myös unohtumattoman kauniit näköalat ympäröiviin Santorin kyliin!