Rauhallinen ja historiallisesti merkittävä Akrotiri

Akrotiri
'Akrotiri,excavation site of a Minoan Bronze Age settlement on the Greek island of Santorini ' - Santorini
'Akrotiri,excavation site of a Minoan Bronze Age settlement on the Greek island of Santorini ' Anastasios71 / Shutterstock

Akrotiri sijaitsee saaren lounaiskärjessä, 15 km etäisyydellä Firasta. Hiljainen kylä on upea vaihtoehto lomakohteeksi varsinkin historian ystäville ja niille, jotka etsivät Santorinilta ennen kaikkea rentoutumista ja mielenrauhaa. Akrotiri on kuuluisa esihistoriallisesta, minolaisaikaisesta kaupungistaan.

Alue houkuttelee vuosittain tuhansia matkailijoita kaikkialta maailmasta. Vaikka yöpyisi muualla, kannattaa ehdottomasti lähteä saariretkelle ja vierailla Akrotirissa, sillä se on yksi Egeanmeren tärkeimmistä arkeologisista kohteista. Akrotiri peittyi tuhkaan Santorinin tulivuorenpurkauksessa 1613 eKr, mutta sen jäännöksiä on kaivettu esiin, ja alueella vierailijat voivat tutustua lukuisiin esihistoriallisiin rakennuksiin. Monet tutkijat uskovat Akrotirin löydösten perusteella, että Santorini on ollut Platonin tarunhohtoinen, mereen vajonnut Atlantis. Akrotiri on paljon muutakin kuin vanha, minolainen kaupunki. Sen kukkulan huipulta avautuu hieno maisema – näet koko Santorinin ja tulivuoren kalderan! Kylän lähellä on myös upeita rantoja, kuten Red Beach ja Vlichada, sekä useita hyviä tavernoja, jotka tarjoavat vain parhaita kreikkalaisia herkkuja. Muista myös, että Akrotirista pääset helposti Perissaan ottamaan aurinkoa ja uimaan.

Iltaisin voit nauttia kreikkalaisesta ruoasta yhdessä Akrotirin kallion sisään rakennetuista tavernoista tai kävellä pitkin kylän pääkatua, joka on täynnä kauppoja ja kahviloita. Romanttinen tunnelma on taattu. Vierailu Akrotirissa on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua saaren rikkaaseen arkeologiseen perintöön, mutta kylä on myös hyvä paikka rauhoittua ja tutustua paikalliseen elämänmenoon.
Hotellit ja asunnot: Akrotiri