Oia - auringonlaskuja ja taidetta Santorinilla

Oia
'Blue domed church at Oia Santorini Greece Europe' - Santorini
'Blue domed church at Oia Santorini Greece Europe' ian woolcock / Shutterstock

Oia on Santorinin toiseksi tärkein kaupunki ja houkuttelee vuosittain suuren määrän matkailijoita, jotka haluavat rentoutua sekä unohtaa talven huolet ja murheet. Kylä sijaitsee saaren pohjoispuolella, vain 11 kilometrin päässä Firasta. Oia on upea paikka varsinkin kesäisin. Kylä on rakennettu noin 150 metriä merenpinnan yläpuolelle ja sen arkkitehtuuri sekä luolatalot ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Oian kallioiset maisemat meren yllä ovat henkeäsalpaavan kauniit.

Oia on tunnettu pääasiassa hämmästyttävän kauniista auringonlaskuistaan. Ne houkuttelevat kylään joukoittain romantikkoja, jotka haluavat viettää laatuaikaa rakkaansa kanssa. Oia on epäilemättä Santorinin viehättävin kylä ja tarjoaa parhaat näkymät saaren kuuluisiin auringonlaskuihin. Täällä voit viettää idyllisen illan yhdessä puolisosi kanssa, mutta älä odota, että saatte olla kaksin. Sadat ihmiset kokoontuvat joka ilta Oiaan katselemaan auringonlaskua ja etsivät samaa, romanttista kokemusta. Hemmotelkaa itseänne auringonlaskun jälkeen illallisella yhdessä Oian perinteisistä tavernoista tai ravintoloista, jotka tarjoavat aitoja kreikkalaisia makuelämyksiä ja paikallisia herkkuja kohtuuhintaan. Muista, että Santorini tarjoaa aina lukuisia vaihtoehtoja hotellien, ravintoloiden ja kahviloiden suhteen.

Oia on taiteilijakylä, joka houkuttelee kirjailijoita eri puolilta maailmaa, ja josta löytyy useita taidegallerioita, käsityöpajoja sekä muita mielenkiintoisia kulttuurikohteita. Jokaisen Santorinin matkailijan täytyy vierailla Oiassa, koska se on saaren kauneimpia paikkoja. Täällä voi lisäksi todella tuntea paikallisten vieraanvaraisuuden. Kuvankaunis, taiteellinen Oia kutsuu sinut tutkimaan kapeita katujaan ja nauttimaan Santorinista yhdessä ystäviesi, perheesi tai puolisosi kanssa.




Hotellit ja asunnot: Oia