Fira - Santorinin pääkaupunki on täynnä hauskaa tekemistä!

Fira
'Panoramic view of the town of Fira, Santorini, Greece' - Santorini
'Panoramic view of the town of Fira, Santorini, Greece' JeniFoto / Shutterstock

Santorinin pääkaupunki Fira sijaitsee saaren länsipuolella. Se on rakennettu rantakallioiden päälle, 250 metrin korkeudelle merenpinnasta, minkä vuoksi kaupungissa tuntee olevansa maailman huipulla! Santorinin asukkaat joutuivat jättämään saaren vanhan pääkaupungin, Pyrgoksen, 1700-luvun lopulla, jolloin Firasta tuli uusi pääkaupunki. Vuoden 1956 maanjäristys tuhosi osan kaupungista, ja vain harvat 1700-luvun rakennukset ovat selviytyneet nykypäivään asti.

Santorinin pääkaupungista on hämmästyttävän kaunis panoraamanäköala, joka sulattaa epäromanttisenkin matkailijan sydämen, ja saa jokaisen rakastumaan tähän upeaan saareen. Jos pidät Kreikan saarista – tai haluat vain nähdä omin silmin Santorinin maailmankuulut maisemat – et tule pettymään. Saaren luonto yhdessä sen kylien valkoisten, siniovisten talojen kanssa on näkymä, jonka vertaista et löydä helposti. Ei ole salaisuus, että monet saarella vierailleet turistit ovat päättäneet jättää kotikaupunkinsa ja muuttaa pysyvästi asumaan Santorinille!

Firan keskustan Theotokopoulou-aukiolta löydät kaiken, mitä voit tarvita – etsit sitten kauppoja, koruliikkeitä, kahviloita, ravintoloita, baareja, tavernoja tai yökerhoja. Fira on saaren yöelämän keskus. Kaupungissa on kaikki tarvitsemasi palvelut, ja sen päätie 25 Martiou on hyvä lähtöpiste saaren tutkimiseen, sillä tien varrella on lukuisia matkatoimistoja sekä bussi- ja taksiasemat. Fira on kauniine maisemineen ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat viettää romanttisen loman puolisonsa kanssa, mutta kaikkine palveluineen täydellinen myös niille, jotka matkustavat ystävien tai perheen kanssa. Kokeile paikallista ruokaa, juo paikallista viiniä, anna itsesi rentoutua ja nauti upeista maisemista, jotka ovat täynnä kallioita, merta, sinistä ja valkoista!
Hotellit ja asunnot: Fira