Santorinin sää

Ilmasto
'The reflection of the beautiful clouds in the pool at sunset and the island ... Greece.' - Santorini
'The reflection of the beautiful clouds in the pool at sunset and the island ... Greece.' Natalia Dobryanskaya / Shutterstock

Santorinin saarella vallitsee tyypillinen Välimeren ilmasto, eli talvet ovat leutoja ja kesät kuumia. Aurinkoisia päiviä on niin paljon, että unohtumaton loma ei varmasti jää säästä kiinni. Saarella on usein iltaisin viileä tuuli, joka tuntuu virkistävältä kuumien hellepäivien päätteeksi, kun on viettänyt koko päivän ottaen aurinkoa ja uiden. Santorini on osa Kykladien saariryhmä Egeanmerellä, ja saaren ihanteelliset sääolosuhteet tekevät siitä yhden maailman suosituimmista lomakohteista. Jos matkustat Santorille kuumina kesäkuukausina, pakkaa mukaan kevyimmät kesävaatteesi ja sandaalit – täällä et tule käyttämään pitkiä housuja!

Santorinin ilmasto on melko samanlainen kuin Pohjois-Kalifornian: päivät ovat kuumia, illat viileämpiä. Kesällä lämpötila vaihtelee yleensä 25-35 °C välillä, mutta kuumimpina päivinä lämpötila nousee jopa 40 asteeseen. Kun matkustat Santorinille, pakkaa kevyiden kesävaatteiden ja uima-asujen lisäksi mukaan jotain lämpimämpää iltoja varten. Kesäkuukausina Santorinin ilma on kuumaa ja kuivaa, mutta jos vierailee saarella tammi-maaliskuussa, lämpötilat ovat vain 12-13 °C paikkeilla. Huhti-toukokuussa on jo hieman lämpimämpää, noin 17-19 °C. Kuumat kesälämpötilat jatkuvat kesäkuusta syyskuuhun, mutta muista, että lämpötila laskee auringonlaskun jälkeen myös kesällä.

Lokakuussa saarella on edelleen lämmintä, mutta marras-joulukuussa kesä alkaa olla ohi, ja lämpötilat laskevat 13-14 °C tienoille. Myös tammi-helmikuussa on selkeästi viileämpää kuin kuumina kesäkuukausina, mutta siitä huolimatta Santorinin kesä kestää kokonaiset kuusi kuukautta!