Santorinin kehutut ja palkitut viinit

Viini
'Table above sea for two. Greece, Santorini island' - Santorini
'Table above sea for two. Greece, Santorini island' Okssi / Shutterstock

Pidätkö viinistä? Mietitkö edelleen, onko Santorini sinulle oikea lomakohde? Saari ei tule tuottamaan pettymystä viininystäville. Kauniilla Santorinilla on laaja valikoima laadukkaita, paikallisesti tuotettuja viinejä, joista lomailijat saavat nauttia. Saaren 300-vuotias viinitila on yksi Euroopan vanhimmista ja ehdottomasti vierailun arvoinen kohde!

Kannattaa vierailla viinimuseossa, joka sijaitsee luonnollisessa luolassa – tämä maanalainen viiniparatiisi ei petä vierailijoiden odotuksia. George Koutsoyannopoulosin viinitehdas, joka sijaitsee Santorinin Vothonassa, on onnistunut tallentamaan museoon kaikki viinintuotannon vaiheet. Näyttelyyn kannattaa tutustua henkilökohtaisen oppaan avulla. Viinimuseossa vierailun lisäksi loman aikana voi maistella Santorinin paikallisia valko- ja punaviinejä. Valkoviinilajikkeet kuten Aidani, Assyrtiko ja Athiri ovat erinomaisen laadukkaita ja kohtuullisen hintaisia, ja niitä tarjoillaan useissa perinteisissä tavernoissa ja ravintoloissa yhdessä paikallisten herkkujen kanssa. Punaviinin ystävien kannattaa kokeilla muun muassa Liatiko ja Mandilaria -viinejä, mutta laadukkaita viinejä ja valinnanvaraa on paljon, eli matkailijoiden kannattaa kysyä tavernoista suosituksia heidän viinilistojensa parhaista viineistä. Santorinin suosituimmat viinit ovat Nykteri, joka on kuiva Assyrtiko-rypäleistä valmistettu valkoviini, sekä Vinsato, joka on valkoinen tai punainen makea jälkiruokaviini.

Olitpa viininystävä tai et, kokeile paikallisia viinejä lomasi aikana. Santorinin viinejä pidetään erittäin laadukkaina ja hintoja erinomaisen edullisina. Parasta on, että runsaan tarjonnan ansioista jopa pienet, paikalliset tavernat tarjoilevat hämmästyttävän laadukkaita viinejä. Voit myös vierailla ympäri saarta sijaitsevilla viinitiloilla, nähdä maanalaisia viinikellareita ja tutustua viinin tuotannon saloihin.