Santorinin tulivuori

Tulivuori
'Nea Kameni volcanic island in Santorini Greece with ships in front photographed from a high point of view' - Santorini
'Nea Kameni volcanic island in Santorini Greece with ships in front photographed from a high point of view' Nick Pavlakis / Shutterstock

Santorinin tulivuori on kiistatta sen tärkein nähtävyys. Matkailijat saapuvat saarelle joka puolelta maailmaa nähdäkseen sen unohtumattoman kauniin tulivuorimaiseman. Tuliperäisyys, joka on muokannut Santorinin nykyiseen muotoonsa, sekä saaren kiehtova geologinen rakenne ovat ensimmäisiä asioita, joihin saarella kiinnittää huomiota, ja joihin monet haluavat tutustua tarkemmin lomansa aikana. Santorinin hämmästyttävän kaunis saari on paikka luonnonystäville, tulivuorten ystäville, auringonlaskujen ystäville ja tietenkin matkailijoille, jotka haluavat kokea elämänsä mieleenpainuvimman loman!

Santorinin tulivuoren varhaisimmat purkaukset tapahtuivat Akrotirin alueella, saaren lounaisosassa. Purkausten aiheuttama tulivuoren romahdus muodosti kulhon muotoisen kalderan, jonka nimi tulee espanjan kielen kattilaa tarkoittavasta sanasta.

Tulivuorenpurkaukset ovat tehneet Santorinista ainutlaatuisen, ja tulivuoresta on tullut saaren tärkein tunnuspiirre. Hämmästyttävän kaunis kaldera ja sen keskellä sijaitsevat Kamenin saaret luovat uskomattoman maiseman, joka jokaisen täytyy nähdä omin silmin. Kalderamaisema yhdistettynä värikkääseen, romanttiseen auringonlaskuun on ehdottomasti saaren upein nähtävyys. Jos olet ajatellut, että tulivuorimaisemia täytyy ihailla pidemmän etäisyyden päästä, tulet hämmästymään, sillä Santorinilla voit tehdä veneretken keskellä tulivuoren kalderaa. Ja yksi asia on varma: kun kävelet höyryävän tulivuoren mustalla laavakentällä, tulet olemaan haltioissasi tästä upeasta saaresta.

Kalderan keskellä sijaitseva Néa Kaménin saari houkuttelee joukoittain turisteja, jotka haluavat ihailla tulivuoren kraatteria ja kokea jotain ainutlaatuista. Saarelta on myös unohtumattoman kauniit näköalat ympäröiviin Santorin kyliin!