Santorinin arkeologinen museo

Arkeologinen museo
'walls from Santorini' - Santorini
'walls from Santorini' - Attribution: Pierre Metivier

Firan keskustassa sijaitsevassa Santorinin arkeologisessa museossa on hieno kokoelma näyttelyitä, jotka käsittelevät saaren historiaa. Museosta löytyy ainutlaatuisen veistoskokoelma, joka sisältää patsaita Kreikan arkaaiselta ajalta aina roomalaiseen aikaan asti. Museon kohokohtiin kuuluvat myös todella vaikuttavat keraamiset astiat ja maljakot, jotka juontavat juurensa geometriselle ja hellenistiselle aikakaudelle. Santorinilla on niin rikkaat perinteet, että on mahdotonta olla ihastumatta saaren kulttuuriin ja historiaan. Jos epäilet, ettei arkeologisessa museossa ole mitään kiinnostavaa nähtävää, kannattaa harkita uudelleen – museo on paljon enemmän kuin kasa elottomia veistoksia. Se on unohtumaton aikamatka historiaan, jota vierailijat osaavat varmasti arvostaa.

Museo on rakennettu vuonna 1960 korvaamaan vanha 1902 rakennettu museo, joka romahti vuoden 1956 maanjäristyksessä. Se sisältää upean kokoelman saarelta arkeologisissa kaivauksissa löydettyjä esineitä. Lisäksi museossa on täydellinen kokoelma geometrisen tyylikauden punaisia ja mustia maljakoita, sekä upeita hellenistiseltä ja bysanttilaiselta aikakaudelta olevia veistoksia.

Arkaaiselta ja roomalaiselta ajalta löydetyt veistokset tarjoavat vierailijoille aikamatkan saaren historiaan ja muistuttavat ajasta, jolloin päivä Santorinilla tarkoitti jotain aivan muuta kuin kylmiä drinkkiä ja rannalla loikoilua. Santorini on täynnä muistoja ja historiaa, mutta nykyään se tarjoaa myös kaikki modernit mukavuudet, on kyse sitten majoituksesta, ruoasta tai hauskanpidosta. Saarella vanha ja uusi maailma kohtaavat – ja uutta historiaa kirjoitetaan joka päivä!