Santorinin rannat

Rannat
'Seascape and red beach of Santorini island, Greece' - Santorini
'Seascape and red beach of Santorini island, Greece' elen_studio / Shutterstock

Santorinilla on lukuisia rantoja, jotka tunnetaan ainutlaatuisesta kauneudestaan. Saaren erilaiset ja vaihtelevat maisemat saavat lomailijat hämmästymään ihastuksesta. Syvän sininen vesi sekä tuliperäiset kalliot, kivet ja musta hiekka ovat uniikkeja elementtejä, joita ei todellakaan näe kaikkialla. Santorinilla suurin osa rannoista on mustan hiekan peittämiä. Uiminen saarella on ihanaa, sillä vesi on kristallinkirkasta.

Santorinin eteläosassa, joka on hotelleineen ja ravintoloineen saaren suosituin turistialue, sijaitsevat Perivolos ja Perissa -nimiset rannat. Perivolos on yksi saaren suosituimmista rannoista, sillä sen hiekka on hienoa ja vesi kirkasta. Perissa on vieläkin suositumpi, ehkä koko saaren paras ranta. Siellä on mustaa hiekkaa, upean kirkasta vettä ja rantabaari – mitä muuta voisit tarvita? Agios Georgios ja Vilhada ovat myös loistavia vaihtoehtoja. Ne ovat hyvin ylläpidettyjä rantoja, joilla on vaaleaa kiveä ja matalat uimavedet.

Saaren eteläosassa sijaitsee myös Red Beach, eli ’punainen ranta’, joka on yksi saaren kuvauksellisimmista paikoista. Vaikka se sijaitsee rauhallisella alueella Akrotirin lähellä, ranta on kristallinkirkkaan vetensä ansiosta yhtä suosittu kuin muutkin vaihtoehdot. Myös korkeiden vaaleiden kallioiden ympäröimä White Beach (suomeksi ’valkoinen ranta’) kuuluu saaren kiinnostavimpien rantojen joukkoon.

The Red Beach on the Greek Island of Santorini
'The Red Beach on the Greek Island of Santorini' - Dan Breckwoldt / Shutterstock

Saaren itäosassa on laaja valikoima upeita rantoja, joilla voi uida unohtumattoman kauniissa maisemissa. Kamari on suosittu vaihtoehto, ja siellä on mustaa hiekkaa sekä useita ravintoloita, baareja ja muita palveluja. Monolithos ei ole yhtä suosittu, mutta on ihanteellinen vaihtoehto lapsiperheille, koska sen rantavesi on matalaa. Myös Pori, Vorvoulos ja Couloumbo ovat näkemisen arvoisia. Huolimatta siitä, minkä rannan tai saaren osan valitset, rakastut varmasti Santorinin maisemiin, onhan saari koko Kreikan romanttisin!

Black beach of Kamari, Santorini, Greece
'Black beach of Kamari, Santorini, Greece' - KimPinPhotography / Shutterstock