Lisätietoa Santorinista

Lisätietoa
'Santorini island,Greece' - Santorini
'Santorini island,Greece' Anastasios71 / Shutterstock

Kykladien saaristossa, Ioksen ja Anofin välissä, sijaitseva tuliperäinen Santorini on uniikki ja häikäisevän kaunis saari. Se houkuttelee vuosittain satoja tuhansia vierailijoita eri puolilta maailmaa. Saaren muoto on seurausta esihistoriallisten aikojen vulkaanisesta aktiivisuudesta, ja sen tulivuori ja kaldera ovat todella näkemisen arvoisia. Täällä voi tutustua lähietäisyydeltä aktiiviseen tulivuoreen ja viettää tuntikausia katsellen rantakallioilta saaren upeita maisemia. Santorini on ihanteellinen paikka mennä naimisiin, ja monet parit haluavat sinetöidä rakkautensa ja järjestää häät juuri täällä, Kreikan kauneimmalla saarella.

Pohditko edelleen, miksi valitsisit Santorinin seuraavaksi lomakohteeksesi? Voisimme listata satoja syitä, miksi matkustaa juuri tälle saarelle. Yksi niistä on saaren autenttinen ruoka- ja viinikulttuuri – täällä koet elämäsi parhaita makuelämyksiä ja rakastut paikallisiin viineihin!

Tulet muistamaan aina Santorinin syvät, siniset vedet sekä upean, mustan hiekan ja kallioiset maisemat – saaren rannat ovat todennäköisesti jotakin, mitä et ole ikinä ennen nähnyt. Voit valita upeista rannoista, joilla saat nauttia Santorinin tuliperäisestä luonnosta, Kreikan auringosta ja merestä. Pohjois-Santorinilla sijaitsevan Oian ympärillä on hämmästyttävän kauniita rantoja, ja myös Oian satamassa sijaitseva Ammoudi on upea ranta monine kahviloineen ja ravintoloineen. Baxédes on taas rauhallinen ranta, jonka hiekka on mustaa ja harmaata. Saaren kaakkoispuolella sijaitsee perheystävällinen Monolithoksen ranta sekä kosmopoliittinen ja erittäin suosittu Kamarin ranta. Perissa, Perivolos ja Ayios Georgios -rannat jatkuvat toinen toisensa jälkeen, ja muodostavat pitkän mustan hiekkarannan, joka on täynnä rantabaareja ja vesiurheilumahdollisuuksia. Täällä voi pitää hauskaa koko päivän!

Rakastut Santorinin luonnon lisäksi sen eloisuuteen ja pääkaupunkiin, Firaan. Kalderan yllä loistavat valot saavat silmäsi säihkymään, ja kun tutustut Firan laajaan baari-, kahvila- ja ravintolatarjontaan, toivot, ettei lomasi loppuisi ikinä!